Angela Merkel se opune propunerilor lui Macron privind zona euro

218
Angela Merkel se opune propunerilor lui Macron privind zona euro - merkel-1528730510.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, ieri, la postul de televiziune ARD, că se opune uneia dintre ideile majore de reformare a zonei euro lansate de președintele francez Emmanuel Macron, ce prevede dotarea acesteia cu un important buget de investiții, transmite AFP.


"Nu spun că nu se va obține nimic din ceea ce vrea", a afirmat Angela Merkel la televiziunea germană, menționând că președintele francez a făcut propuneri "despre care știe de multă vreme că nu sunt cele bune, în opinia mea".


Cancelarul german a insistat în special asupra ideii lui Macron de a se investi 1 sau 2% din PIB din zona euro, ceea ce înseamnă sute de miliarde de euro.


Parisul și Berlinul încearcă să finalizeze, la consiliul de miniștri franco-german din 19 iunie, propuneri comune de reformare a zonei euro, înaintea summitului european programat zece zile mai târziu.


"Dacă vrem să acționăm împreună, atunci avem nevoie de un standard comun de azil și, dacă vrem să întărim libertatea de circulație, atunci ne trebuie un sistem adevărat de pază a frontierelor", a arătat Angela Merkel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde