Europa, sub amenințarea coronavirusului

Angela Merkel: "Foarte probabil, 70% din populație va fi infestată cu coronavirus"

271
Angela Merkel:

Articole recomandate

Până la 70% din populația Germaniei cel mai probabil va fi infestată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, a declarat cancelarul german Angela Merkel, adăugând că, din moment ce nu există un antidot în prezent, eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Când virusul circulă, populația nu are imunitate și nu există terapie, atunci 60-70% din populație va fi infestată", a afirmat Angela Merkel, într-o conferință de presă la Berlin, invocând predicții ale oamenilor de știință. "Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului. E vorba de a câștiga timp", a adăugat ea. 


Merkel a făcut totodată apel la solidaritate și la rațiune. "Solidaritatea, judecata și inimile ne sunt puse la încercare. Sper că vom trece acest test", a declarat ea. 


Cancelarul le-a mulțumit angajaților din domeniul sănătății și autorităților locale pentru eforturile lor în ținerea sub control a coronavirusului, exprimând în același timp compasiunea Germaniei față de poporul italian, care este izolat în prezent. 
La nivelul UE, Merkel a subliniat importanța unei "abordări coordonate" pentru a contracara pandemia, inclusiv prin măsuri care să aplaneze impactul economic. 


Între timp, un al treilea deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în Germania, a anunțat un purtător de cuvânt al districtului vestic al orașului Heinsberg, potrivit DPA. Toate cele trei decese au avut loc în acest district, unde autoritățile sanitare depun eforturi pentru a bloca răspândirea bolii. 


XXX 
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a anulat vizita prevăzută, joi, în Grecia, pentru a se concentra pe răspunsul la pandemia de coronavirus. 


"Dată fiind situația în evoluție în Europa cu privire la Covid-19 și în acord cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, am decis să-mi amân deplasarea la Atena", a transmis șefa executivului european. "Mă voi concentra pe lansarea eforturilor de coordonare la nivelul UE anunțate marți", a adăugat ea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.324 secunde