Amintiri de (ne)uitat după vizita în parc: VOMĂ ȘI DIAREE! Vezi motivul!

154
Amintiri de (ne)uitat după vizita în parc: VOMĂ ȘI DIAREE! Vezi motivul! - ddd-1579261756.jpg

Articole recomandate

Circa 170 de persoane, care au vizitat Parcul Național Yosemite în ultimele săptămâni, s-au îmbolnăvit de o afecțiune gastrointestinală ''corespunzătoare simptomelor norovirusului'', analizele punând în evidență infecția cu acest virus în două dintre cazuri, au anunțat joi oficialii parcului, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Cea mai mare parte dintre persoanele bolnave au vizitat Yosemite Valley, în apropierea sau în prima săptămână a lunii ianuarie, a precizat într-o declarație scrisă purtătorul de cuvânt al parcului, Scott Gediman, adăugând că numărul cazurilor noi semnalate a scăzut în ultimele zile.

Responsabili pe probleme de sănătate ai Parcului Național Yosemite investighează epidemia, a precizat Gediman, adăugând că "majoritatea covârșitoare a cazurilor semnalate corespund simptomelor norovirusului''.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, norovirusul declanșează o afecțiune digestivă extrem de contagioasă, care se transmite prin contactul cu persoanele infectate sau cu suprafețele contaminate, având drept simptome stări de vomă și diaree.

Gediman a precizat că în Parcul Național Yosemite au fost demarate ''acțiuni complexe de salubrizare și protocoale sanitare sporite'' ca urmare a epidemiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2604 secunde