Americanii nu vor să o vadă de Oprah Winfrey în cursa pentru Casa Albă

175
Americanii nu vor să o vadă de Oprah Winfrey în cursa pentru Casa Albă - oprahwinfrey-1515795788.jpg

Articole recomandate

Ideea că Oprah Winfrey ar putea să candideze la președinția Statelor Unite s-a răspândit rapid după gala Globurilor de Aur. Dar oare doresc americanii ca vedeta de televiziune să le fie președinte? Deși majoritatea o apreciază și cred că ar putea să-l învingă pe Donald Trump, ei nu doresc să o vadă în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj, relatează Agerpres.ro.

Conform acestei anchete sociologice realizate între luni și miercuri pe un eșantion de 1.350 de adulți de către Institutul Marist Poll pentru postul public de radio NPR, 64% dintre americani au o opinie favorabilă față de această instituție a televiziunii americane care este "Oprah", devenită celebră în special după ce difuzat, timp de decenii, confidențele unor celebrități din întregul spectru cultural.

Un american din doi (50%) afirmă chiar că este gata să voteze pentru Oprah dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum, față de doar 39% pentru Donald Trump.

Dar, oricât de populară este actrița și femeia de afaceri de 63 de ani, doar 35% dintre americani doresc să o vadă în campania electorală din 2020. Chiar și din rândul democraților, doar 47% dintre aceștia doresc ca această miliardară să candideze, față de 15% dintre republicani.

Acest sondaj este primul realizat după ceremonia de decernare a premiilor pentru film și televiziune Globurile de Aur, desfășurată la 7 ianuarie și care a reaprins vechile zvonuri despre o eventuală candidatură a lui Oprah.

În fața unui public entuziasmat, cea care a fost prima femeie de culoare care a intrat în televiziune a rostit un discurs vibrant, anunțând sosirea unor "zori noi" pentru femeile și tinerele abuzate de bărbați.

Unele surse apropiate vedetei au spus apoi că aceasta "se gândește serios" la o candidatură la președinție, chiar dacă alții au denunțat un bonus din ce în ce mai mare acordat faimei.

Oprah Winfrey a devenit duminică seară prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate. Actriță, producătoare de filme și de televiziune și managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei și o persoană care a promovat personaje feminine puternice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8722 secunde