Amendamente la legea Brexitului, votate de Camera Lorzilor

114
Amendamente la legea Brexitului, votate de Camera Lorzilor - 12-1579681009.jpg

Articole recomandate

Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marți noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană propuse de premierul Boris Johnson, informează AFP, conform Agerpres. Guvernul conservator nu este susținut de o majoritate în camera superioară a legislativului, deci proiectul de lege va fi retrimis Camerei Comunelor. În camera inferioară, conservatorii au însă majoritatea, deci textul va fi readus probabil la forma inițială, apreciază agenția.

Camera Lorzilor a adoptat cu 300 de voturi pentru și 220 împotrivă un amendament propus de laburistul Alf Dubs, conform căruia s-ar menține și după Brexit dreptul la reîntregirea familiei pentru refugiații minori neînsoțiți, existent în Uniunea Europeană. Acesta a fost omis din actuala formă a legii, la fel ca și obligația guvernului de a informa parlamentul despre orice tratative cu UE pe acest subiect. Un purtător de cuvânt al cabinetului a dat însă asigurări că protecția copiilor vulnerabili va rămâne o prioritate.

Cu un vot mai strâns - 239 pentru și 235 împotrivă - lorzii au adoptat și un amendament care garantează Scoției și Țării Galilor posibilitatea de a-și susține punctele de vedere la negocierile cu UE după Brexit.

Un alt amendament, votat de Camera Lorzilor luni, permite cetățenilor europeni cu reședința în Regatul Unit să obțină o dovadă scrisă a dreptului de ședere, după retragerea țării din UE.

Până acum, Camera Lorzilor a retrimis acordul Camerei Comunelor de cinci ori. Versiunea finală, aprobată de regina Elisabeta a II-a, va trebui ratificată ulterior de Parlamentul European. După 31 ianuarie, data oficială a Brexit-ului, va urma o perioadă de tranziție în care se vor negocia relațiile viitoare între Londra și Bruxelles.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0135 secunde