Ambasadorul Iranului la Berlin, convocat la Ministerul de Externe german

121
Ambasadorul Iranului la Berlin, convocat la Ministerul de Externe german - ambasador-1515503262.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Externe german l-a convocat, în decembrie anul trecut, pe ambasadorul Iranului la Berlin în legătură cu cazul unui bărbat, născut în Pakistan, care fusese condamnat pentru spionarea unui politician german în favoarea Teheranului, transmite DPA.

Ambasadorul iranian Ali Majedi a fost chemat pe 22 decembrie la Ministerul Afacerilor Externe german, pentru a i se prezenta o notă de protest cu privire la acțiunile lui Syed Mustafa H, relatează publicația Suddeutsche Zeitung și posturile de radio NDR și WDR.

În luna martie 2017, Syed Mustafa H a fost condamnat pentru spionarea lui Reinhold Robbe, politician german și fost președinte al Societății Germano-Israeliene (DIG), inclusiv prin fotografierea lui Robbe pe drumul dintre locuința sa și sediul DIG din centrul Berlinului.

După condamnarea lui Syed Mustafa H, Reinhold Robbe a acuzat Teheranul că pusese la cale asasinarea sa și i-a cerut Germaniei să solicite explicații Iranului.

Ministerul de Externe german i-a transmis clar ambasadorului Majedi, în timpul întâlnirii din decembrie, că "încălcările de acest fel sunt complet inacceptabile și au consecințe negative asupra relațiilor dintre Germania și Iran", adaugă Suddeutsche Zeitung. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde