Ambasadoarea Franței la București, despre caricatura cu Halep din Charlie Hebdo

312
Ambasadoarea Franței la București, despre caricatura cu Halep din Charlie Hebdo - micheleramis-1529050703.jpg

Articole recomandate

Revista umoristică 'Charlie Hebdo' "nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", libertatea de exprimare și libertatea presei fiind principii fundamentale ale Republicii Franceze, declară ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, la solicitarea AGERPRES.

Recent, 'Charlie Hebdo' a publicat o caricatură în care jucătoarea de tenis română Simona Halep ridică trofeul Roland Garros și strigă "Fiare vechi!".

"Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franței, care vede în ea un simbol frumos și puternic, cu numai câteva luni înainte deschiderea Sezonului România-Franța. Acest Sezon ne va permite să reînnoim și să consolidăm legăturile dintre România și Franța în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv", subliniază Ramis.

Diplomatul face referire și la principiul libertății presei.

"Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare și libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicație nu îl angajează decât pe propriul său autor și nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", adaugă ambasadoarea Franței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9141 secunde