Ambasada Rusiei la Londra reproșează britanicilor lipsa de informații

126
Ambasada Rusiei  la Londra reproșează britanicilor  lipsa de informații - ambasada-1523276457.jpg

Articole recomandate

Ambasada Rusiei la Londra a denunțat, duminică, lipsa de informații din partea britanicilor cu privire la moartea exilatului rus Nikolai Glușkov și la otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale, informează France Presse.

Nikolai Glușkov, fost partener de afaceri al oligarhului rus Boris Berezovski transformat în adversar al Kremlinului, a fost găsit mort în locuința sa din vestul Londrei, la 12 martie 2018. Potrivit poliției, el a murit în urma unei "compresii la nivelul gâtului".

"Aproape o lună a trecut de la moartea domnului Glușkov și, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Serghei și Iuliei Skripal, britanicii nu au furnizat nicio informație", a indicat ambasada rusă într-un comunicat. Având în vedere numeroasele (sale) cereri, ambasada consideră că este ceva "deliberat".

Ambasada explică faptul că Ministerul Afacerilor Externe britanic a sfătuit-o să se adreseze poliției. "Ambasadorul, bazându-se pe sfatul Foreign Office, intenționează să solicite o întâlnire cu șeful poliției pentru a invita partea britanică să ne furnizeze informații detaliate cu privire la anchetă. Pentru Rusia, această crimă are atât o dimensiune politică, cât și una penală", se spune în comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4595 secunde