Alianța USR-PLUS solicită adoptarea de îndată a legislației privind carantinarea și izolarea

de Cuget Liber Marţi, 14 Iulie 2020 109
Alianța USR PLUS acuză "politizarea excesivă" a demersurilor privind limitarea îmbolnăvirilor grave și a deceselor din cauza COVID-19 și solicită adoptarea de îndată a legislației privind carantinarea și izolarea, conform Agerpres.


"Împreună cu cetățenii responsabili din România, Alianța USR PLUS trage un semnal de alarmă și condamnă politizarea excesivă a demersurilor legale și sanitare menite să limiteze numărul de îmbolnăviri grave și decese din cauza COVID-19. Dacă specialiștii din domeniul medical, forțele politice și cetățenii au reușit să facă față primului val de pandemie, acum, această luptă este îngreunată de mesaje politicianiste distructive. Așa-numiți 'lideri' ai unor formațiuni politice au reușit, prin mesajele lor populiste și inconștiente, să inducă o falsă stare de siguranță, promovând, într-un mod profund iresponsabil, relaxarea prematură. Scopul lor este unul strict politic și electoral", se arată într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES de alianță.


Potrivit USR PLUS, aceștia și-ar dori să atragă votanții "care văd în măsurile epidemiologice, precum distanțarea socială, purtarea obligatorie a măștilor de protecție sau măsurarea temperaturii, niște încălcări ale unor libertăți fundamentale".


"Este de datoria noastră, a celor responsabili și perfect conștienți de pericolul în care ne aflăm, să ne unim și să luptăm împotriva dezinformării și a tuturor celor care, din inconștiență, incompetență sau lipsă de scrupule, promovează realități paralele", transmite alianța.


"Cerem sprijinul președintelui Klaus Iohannis care, prin calitatea sa de lider ales al poporului român și de mediator politic, are obligația de a transmite mesaje de echilibru, respectare a legii și de conștientizare permanentă a pericolului", adaugă aceștia.


De asemenea, se solicită Guvernului și Ministerului Sănătății să asigure condițiile necesare pentru continuarea tratamentului pacienților cronici, de la asigurarea disponibilității medicamentelor și echipamentelor medicale în farmacii la ghiduri și protocoale clare în întreg sistemul sanitar.


"Este nevoie de o campanie de conștientizare publică asupra riscului crescut pentru toate categoriile vulnerabile (diabet, obezitate, hipertensiune arterială, astm și altele), prin mass-media, oameni de cultură și sistemul medical (medici de familie, specialiști etc)", se mai precizează în comunicat.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei