ALERTĂ, după ce zeci de copii s-au născut FĂRĂ MÂINI!

de Cuget Liber Joi, 01 Noiembrie 2018 715
Autoritățile din Franța sunt în alertă și au lansat o anchetă la nivel național, după ce mai mulți copii s-au născut fără mâini sau degete, iar malformațiile sunt, deocamdată, inexplicabile. 


După ce în urmă cu câteva săptămâni prima investigație lansată pentru deslușirea acestor cazuri a fost închisă fără niciun rezultat, acum au fost identificate alte cazuri. Mai exact, autoritățile au identificat nu mai puțin de 11 copii care s-au născut cu malformații ale membrelor superioare, toți fiind originari din estul Franței.

Cunoscută drept „dezvoltare embrionară insuficientă”, această malformație constă în faptul că membrele fetusului nu se formează corect în timpul sarcinii, astfel că bebelușii vin pe lume fără brațe ori fără degete. 


Deocamdată, autoritățile nu exclud nicio variantă, însă printre locuitori au apărut diverse ipoteze. Mai exact, se crede că malformația apare din cauza unor toxine din aer, apă ori mâncare.

Zeci de cazuri de copii născuți cu această malformații au fost identificate în Ain, care este o regiune rurală estică, aproape de granița elvețiană, dar și în Brittany și Loire-Atlantique, două regiuni învecinate situate pe coasta de nord-vest a Franței. De asemenea, alte 11 cazuri au fost descoperite de curând. Mai exact, mai mulți copii născuți între 2000 și 2014, în satul Druillat din Ain și în împrejurimi, pe o rază de 17 kilometri au venit pe lume, de asemenea, fără mâini.

Ministrul Sănătății, Agnès Buzyn, a anunțat că primele rezultate ale anchetei vor fi anunțate în luna ianuarie a anului viitor. Până atunci, însă, autoritățile ”nu exclud nicio variantă”.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei