Alertă cu bombă la o tabără de refugiați din Belgia

187
Alertă cu bombă la o tabără de refugiați din Belgia - videocumimpartajutoareletabarare-1460815941.jpg

Articole recomandate

O alertă cu bombă la o tabără de solicitanți de azil din Belgia a cauzat, sâmbătă, evacuarea a peste 360 de persoane, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Comuna flamandă Damme, din care face parte localitatea Sijsele în care este situat centrul, a primit joi o scrisoare în olandeză în care se vorbea despre existența unor explozibili în tabără care vor exploda sâmbătă, la ora locală 09.45, informează agenția belgiană de știri Belga. Informația privind această "amenințare concretă", potrivit primarului din Damme, Joachim Coens, nu a fost făcută publică decât sâmbătă, după ce toți ocupanții au fost mutați în siguranță într-o sală de sport din apropiere, în jurul orei 06.30.

El au lăsat astfel locul liber pentru polițiști însoțiți de câini, care au inspectat fosta cazarmă transformată în tabără pentru solicitanți de azil. Căutările nu s-au soldat însă cu niciun rezultat, iar din acest motiv în jurul orei 12.30 solicitanții de azil au fost autorizați să revină în tabără de organizația care gestionează centrul, Crucea Roșie, a informat postul public flamand VRT.

O anchetă a fost deschisă de către parchetul din provincia Flandra Occidentală pentru a se încerca identificarea autorului scrisorii, relatează Belga.

În 2015, Belgia a înregistrat 38.990 de solicitanți de azil, o creștere de 178% față de anul precedent (14.045), potrivit datelor furnizate de Eurostat. Tabăra de la Sijsele, deschisă în septembrie 2015 în satul din Flandra rurală, a căpătat o oarecare notorietate în partea neerlandofonă a Belgiei întrucât a fost la începutul lui 2016 subiectul unui program televizat în patru episoade care descria viața cotidiană a solicitanților de azil, în principal irakieni, și modul în care au fost primiți de populația locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3471 secunde