ALERTĂ! 200 deținuți au evadat din închisoare

141
ALERTĂ! 200 deținuți au evadat din închisoare - evadarespectaculoasadintroinchis-1475219678.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 200 deținuți au scăpat dintr-o închisoare de minimă securitate din Brazilia, în urma unei revolte, dar aproape jumătate dintre ei au fost prinși la numai câteva ore de la evadare, au anunțat autoritățile citate de Reuters, informează news.ro


Deținuții au fugit din penitenciarul Jardinopolis, aflat la circa 160 de kilometri nord-vest de Sao Paulo, cel mai mare oraș din Brazilia.

Deocamdată nu există informații privind decese sau răniri în rândul gardienilor sau deținuților.

Autoritățile care se ocupă cu sistemul penitenciar la Sao Paulo au declarat că deținuții au incendiat mai multe celule într-o aripă a închisorii, în cursul inspecției obișnuite de dimineață.

În haosul care a urmat, deținuții au dărâmat un gard de securitate de patru metri înălțime și au fugit în câmpurile de trestie de zahăr din jur și pe firul unui râu.

Cotidianul Folha din Sao Paulo afirmă că în închisoare se aflau 1.800 de deținuți, deși fusese proiectată numai pentru 1.000.

Autoritățile au refuzat să precizeze ce fel de infracțiuni comiseseră cei care au evadat.

Revoltele și evadările sunt frecvente în închisorile din Brazilia. Țară criticată aspru de organizațiile pentru drepturile omului din cauza condițiilor din penitenciare, scrie realitatea.net





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0523 secunde