Alegerile europene ar putea afecta coaliția de guvernare din Germania

263
Alegerile europene ar putea afecta coaliția de guvernare din Germania - alegerile-1558882521.jpg

Articole recomandate

Germania a votat, ieri, într-un scrutin european umbrit de forțe ostile Uniunii Europene și care s-ar putea încheia cu o scădere puternică a sprijinului pentru partidele tradiționale de centru-dreapta și de centru-stânga, ceea ce ar putea afecta coaliția de la Berlin, relatează DPA. 


Potrivit sondajelor de opinie, conservatorii creștin-democrați (CDU) ai cancelarului Angela Merkel, în alianță cu aripa bavareză a formațiunii, Uniunea Creștin Socială (CSU), dețin doar 28% din voturi, în scădere cu peste 7 puncte procentuale față de alegerile din 2014. 


Social-democrații (SPD), centru-stânga, se confruntă cu un potențial declin dezastruos de 10 puncte procentuale, fiind cotați cu 17%.
 
Acest lucru, alături de un rezultat slab așteptat în landul Bremen, unde au avut loc alegeri separate duminică, ar putea amenința coaliția la nivel federal, în care SPD este partener alături de CDU/CSU. 
Politicienii din toate partidele principale au avertizat, în urmă cu câteva zile, împotriva unui vot pentru partidul antimigrație și eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD), care ar putea obține 12%, cu cinci puncte mai mult față de 2014, dar în concordanță cu rezultatul obținut în alegerile federale germane din 2017. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5237 secunde