Alegeri în Turcia: Austria le cere cetățenilor turci din diaspora care au votat cu Erdogan să se întoarcă în țara lor

240
Alegeri în Turcia: Austria le cere cetățenilor turci din diaspora care au votat cu Erdogan să se întoarcă în țara lor - gettyimages978845158-1529928917.jpg

Articole recomandate

Expatriații turci care au contribuit la realegerea președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, nu aparțin Austriei, a declarat luni un oficial al Partidului Libertății din Austria (FPOe), de extremă-dreapta, potrivit dpa.

După ce numărătoarea parțială a voturilor a arătat că 72% dintre turcii din Austria și-au exprimat susținerea pentru Erdogan, Johann Gudenus, vicepreședinte al FPOe, a spus că "rezultatul alegerilor arată încă o dată că integrarea a mii de turci a fost un eșec lamentabil".

"Toți cei care au votat pentru Recep Tayyip Erdogan la alegerile prezidențiale din Turcia ar sta mai bine în Turcia decât în Austria", a precizat el într-un comunicat.

Aproximativ 270.000 de persoane cu origini turce trăiesc în Austria. Dintre acestea, aproape 107.000 au avut drept de vot, iar circa jumătate dintre ele și-au exprimat opțiunea la urne.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4898 secunde