Alegeri în Republica Moldova: "Dezbinarea partidelor proeuropene lasă urme"

266
Alegeri în Republica Moldova:

Articole recomandate

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a îndemnat la unitate forțele proeuropene

din Republica Moldova, subliniind că procentele înregistrate de candidați după primul tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc în 30 octombrie, ar fi arătat altfel dacă decizia de desemnare a Maiei Sandu drept candidat unic al proeuropenilor ar fi fost luată mai devreme.

"Îmi pare rău că dezbinarea partidelor proeuropene din ultimii ani lasă urme asupra viitorului țării. Această dezbinare a servit candidatului prorus, care a reușit să convingă peste 48% din electorat. A venit ziua în care toate forțele proeuropene, în ciuda tuturor animozităților din trecut, trebuie să se unească și să facă un efort unic, un efort comun pentru a o ajuta pe Maia Sandu să devină primul președinte declarat deschis proeuropean ales de popor", a declarat Elmar Brok, într-un interviu pentru "Europa Li-beră".

Europarlamentarul și-a exprimat regretul că "de aproape 10 ani, forțele proeuropene se luptă între ele din motive personale, mai degrabă, decât politice. Iată de ce atât de târziu, prea târziu aș zice, pe ultima sută de metri, s-au înțeles asupra doamnei Maia Sandu drept candidat unic al forțelor proeuro-pene".

Din acest motiv, a rămas prea puțin timp pentru o campanie proeuropeană comună, consideră Brok, exprimându-și totodată speranța că, în turul al doilea, "eforturile forțelor proeuropene vor fi concentrate, susținute și coerente, pentru ca Moldova să aibă un președinte care să o mențină pe drumul european".

"Speranța mea este ca Maia Sandu să fie aleasă de cetățenii moldoveni președinte. Eu am încredere că doamna Sandu este în stare să țină țara unită. Știu că nu va fi ușor, iar noi vom respecta, în cele din urmă, orice alegere va face poporul moldovean, dar ne-am bucura dacă poporul o va alege pe Maia Sandu", a declarat europarlamentarul german. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4581 secunde