Alegeri în Israel. Alianță împotriva lui Benjamin Netanyahu

170
Alegeri în Israel. Alianță împotriva lui Benjamin Netanyahu - alegeri-1550784037.jpg

Articole recomandate

Cei doi principali contracandidați ai premierului israelian Benjamin Netanyahu au anunțat, ieri, că au creat o alianță în scopul câștigării alegerilor legislative anticipate din 9 aprilie, informează AFP. 


Benny Gantz, fost șef al Statului Major al armatei, și centristul Yair Lapid au informat prin intermediul unor comunicate că formează o listă comună pentru alegeri și că, în caz de victorie, vor asigura împreună, prin rotație, funcția de premier. 
Benny Gantz și-a înființat recent partidul "Rezistență pentru Israel", clasat în general ca fiind de centru-dreapta. Yair Lapid se află în fruntea partidului centrist Yesh Atid ("Există un viitor"), care numără în prezent 11 deputați din totalul celor 120 din Parlament. 
Potrivit sondajelor, cele două personalități politice sunt principalii contracandidați ai lui Benjamin Netanyahu, care se află în fruntea sondajelor de opinie în pofida anchetelor pentru corupție împotriva sa. 


Benny Gantz s-a asociat deja fostului ministru al Apărării și șef al Statului Major Moshe Yaalon. Un alt șef al Statului Major, Gabi Ashkenazi, a decis la rândul său să se ralieze "Rezistenței pentru Israel", au precizat partidele conduse de Gantz și de Lapid în comunicate de presă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3952 secunde