Alegeri anticipate în Spania, anunțate de premierul Sanchez

210
Alegeri anticipate în Spania, anunțate de premierul Sanchez - pedrosanchez84275200-1550238610.jpg

Articole recomandate

Alegeri anticipate în Spania, pe 28 aprilie. Șeful Guvernului a luat această decizie după ce Parlamentul a respins proiectul de buget pentru acest an. Opoziția de dreapta s-a aliat cu separatiștii catalani pentru a avea suficiente voturi în Legislativ astfel încât să blocheze bugetul, anunță BBC, preluat de Realitatea TV.  


"Vă anunț că, în baza atribuțiilor pe care care le am ca președinte al Guvernului Spaniei, după deliberări cu Consiliul de Miniștri, am propus dizolvarea camerelor (Parlamentului - n.red.) și am convocat alegeri generale pe 28 aprilie.", spune Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Parlamentul va fi dizolvat pe 5 martie, iar campania electorală va începe pe 12 aprilie. Scrutinul are loc cu o lună înaintea celor municipale, regionale și europene, din 26 mai. Este a treia oară când spaniolii sunt chemați să își aleagă parlamentarii în mai puțin de patru ani. 


Sondajele de opinie arată că niciun partid nu va obține suficiente voturi pentru a guverna singur. Socialiștii sunt creditați cu 30% din intențiile de vot, iar cele două partide de centru-dreapta au peste 30% din electorat. Aceasta ar putea duce la un Guvern de coaliție din care să facă parte și formațiunea de extremă-dreaptă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4159 secunde