Albania vrea să-și intensifice eforturile pentru a deveni membră a UE

168
Albania vrea să-și intensifice eforturile pentru a deveni membră a UE - albania-1568571454.jpg

Articole recomandate

Premierul Albaniei, Edi Rama, vrea să extindă cooperarea țării sale cu Uniunea Europeană, ca parte a eforturilor acesteia de a deveni membră a blocului comunitar, informează agenția DPA. 


"Știm că e drum lung și că trebuie să îndeplinim multe cerințe, însă noi suntem pregătiți să mergem pe această cale. Albania a făcut totul pentru a asigura că merită să intre în această nouă fază", a spus Rama, la Berlin. 


Vineri, Rama a avut o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal german, în scopul "continuării eforturilor de a convinge grupurile parlamentare din Bundestag că este necesar de a lua o decizie pozitivă în octombrie, pentru a demara negocierile asupra statutului Albaniei de membru în UE". 


Rama a declarat că Albania nu vizează în prezent statutul de membru deplin al UE, dar speră să înceapă "o fază îmbunătățită de cooperare cu UE, pentru a putea soluționa problemele existente", pentru care speră să folosească uneltele și metodele oferite de UE ca parte a procesului său de integrare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9733 secunde