Albania vrea să-și intensifice eforturile pentru a deveni membră a UE

de Cuget Liber Luni, 16 Septembrie 2019 112
Premierul Albaniei, Edi Rama, vrea să extindă cooperarea țării sale cu Uniunea Europeană, ca parte a eforturilor acesteia de a deveni membră a blocului comunitar, informează agenția DPA. 


„Știm că e drum lung și că trebuie să îndeplinim multe cerințe, însă noi suntem pregătiți să mergem pe această cale. Albania a făcut totul pentru a asigura că merită să intre în această nouă fază”, a spus Rama, la Berlin. 


Vineri, Rama a avut o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal german, în scopul „continuării eforturilor de a convinge grupurile parlamentare din Bundestag că este necesar de a lua o decizie pozitivă în octombrie, pentru a demara negocierile asupra statutului Albaniei de membru în UE”. 


Rama a declarat că Albania nu vizează în prezent statutul de membru deplin al UE, dar speră să înceapă „o fază îmbunătățită de cooperare cu UE, pentru a putea soluționa problemele existente”, pentru care speră să folosească uneltele și metodele oferite de UE ca parte a procesului său de integrare.




Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei