Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran

150
Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran - virus-1591258136.jpg

Articole recomandate

Iranul a raportat cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 din ultimele două luni, o creștere care se apropie de nivelurile maxime ale lunii martie și sugerează că țara din Orientului Mijlociu, cel mai greu afectat de boală, este aproape de un al doilea


Cifrele sugerează că țara din Orientului Mijlociu, cel mai greu afectat de boală, este aproape de un al doilea val, scrie Bloomberg.


Autoritățile au raportat miercuri 3.134 de cazuri noi, cu o creștere de 50% față de săptămâna trecută, potrivit cifrelor oficiale ale guvernului. Numărul total de cazuri până în prezent este de 160.696, inclusiv peste 8.000 de decese.


"Respectarea mai serioasă a distanțării fizice și a utilizării mai serioase și mai inteligente a măștilor este o necesitate absolută în zilele următoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur, într-un interviu acordat posturilor TV de stat iraniene. Avertismentul său întărește spusele medicilor guvernamentali cu privire la numărul crescut de spitalizări legate de virus din Capitala, Teheran.


Iranul a început să relaxeze măsuri de carantină la începutul lunii aprilie pentru a relansa economia afectată serios de virus, dar și de sancțiunile pe care SUA refuză să le ușureze în fața crizei de sănătate.


La acel moment, numărul total de cazuri era de 70.029. Pandemia a forțat Iranul să solicite un împrumut de la Fondului Monetar Internațional pentru prima dată din 1960.


Un om de afaceri care lucrează în sectorul origanizării de conferințe a declarat că autoritățile au fost vinovate pentru creșterea recentă a cazurilor.


"Guvernul ar trebui să ofere infrastructura pentru educarea oamenilor asupra coronavirusului și, în același timp, oamenii ar trebui să respecte măsurile mai responsabil. Oamenii nu au prea înțeles gravitatea problemei" ", a spus Ali care nu a vrut să își dezvolui tot numele.


Nouă dintre cele 31 de provincii din Iran sunt considerate acum "zone roșii", a spus Jahanpur.


Sursa: Bloomberg


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8147 secunde