Administrația Trump acuză Rusia de o operațiune în curs de pătrundere în rețeaua energetică americană

123
Administrația Trump acuză Rusia de o operațiune în curs de pătrundere în rețeaua energetică americană - trump-1521128808.jpg

Articole recomandate

Administrația Trump acuză Rusia de o operațiune voită, în curs, de pătrundere în rețeaua energetică americană, relatează The Associated Press, citat de News.ro.


Pe de altă parte, Statele Unite impun sanțiuni împotriva a 19 ruși, în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016, inclusiv celor 13 ruși inculpați în ancheta procurorului special Robert Mueller.


Sancțiunile au la bază noile puteri pe care Congresul le-a aprobat anul trecut în vederea pedepsirii Moscovei din cauza amestecului în alegerile americane.


Sunt vizați oficiali care lucrează în cadrul serviciilor militare de informații ruse GRU.


Departamentul Trezoreriei acuză GRU și armata rusă că s-au amestecat în alegerile americane și de faptul că sunt "direct responsabile" de atacul NotPetya, care a afectat întreprinderi în întreaga Europă în iunie 2017.


Între persoanele vizate în ancheta lui Mueller se află Evgheni Prigojin, cunoscut drept "bucătarul-șef" al președintelui Vladimir Putin.


Administrația vizează, de asemenea Internet Research Agency (IRA), pe care ancheta lui Mueller o acuză că a orchestrat mare parte din atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidențiale americane.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7949 secunde