Adly Mansour a depus jurământul ca președinte interimar al Egiptului

93

Articole recomandate

Judecătorul Adly Mansour a depus, ieri, jurământul în calitate de președinte interimar al Egiptului, transmit agențiile internaționale de știri.

Adly Mansour, care mai devreme a depus jurământul și ca președinte al Curții Constituționale Supreme, a fost învestit în funcția de președinte interimar al națiunii, înlocuindu-l astfel pe președintele islamist Mohamed Morsi, care a fost înlăturat, miercuri seară, de la putere de către armată, relatează AP.

Ceremonia de învestire a lui Mansour în calitate de președinte al Curții Constituționale Supreme a fost difuzată în direct de televiziunea egipteană.

"Mă angajez să păstrez sistemul Repu-blicii, să respect Constituția și legea și să apăr interesele poporului", a declarat Mansour, numit de armată pentru a-l înlocui pe președintele demis, în timpul unei scurte ceremonii la sediul Consiliului Constituțional.

Potrivit decretului emis de armată, Mansour va servi ca lider interimar al Egiptului până când un nou președinte va fi ales. Nu a fost încă stabilită o dată pentru scrutinul anticipat. 

v v v

Departamentul de Stat al Statelor Unite a ordonat evacuarea majorității personalului de la ambasada americană din Cairo, la câteva ore după demiterea președintelui Morsi de către armată.

Într-un avertisment adresat călătorilor, "De-partamentul de Stat a ordonat personalului diplomatic american neesențial și familiilor lor să părăsească Egiptul, din cauza tulbu-rărilor politice și sociale, care s-ar putea agrava în viitorul apropiat". De asemenea, Departamentul de Stat i-a sfătuit pe toți americanii să-și amâne călătoriile în Egipt, iar celor care trăiesc în această țară, să-l părăsească.

v v v

Poliția egipteană a ordonat arestarea a 300 de membri ai Fraților Musulmani, mișcarea președintelui Mohamed Morsi, înlăturat de la putere de armată, a anunțat cotidianul guvernamental Al-Ahram.

Anterior, surse din cadrul serviciilor de securitate au anunțat arestarea lui Saad al-Katatni, liderul Partidului Libertății și Justiției (PLJ), formațiunea politică a confreriei, și a lui Rashad Bayoumi, adjunctul Ghidului suprem al mișcării.

Un oficial din cadrul Ministerului de Interne a confirmat că membrii Fraților Musulmani sunt căutați după emiterea unor mandate de arestare pe numele lor, fără alte detalii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde