Acuze incredibile la adresa Washingtonului

3214
Acuze incredibile la adresa Washingtonului - chavez-1325168271.jpg
Președintele venezuelean Hugo Chavez a evocat existența unei tehnologii americane de inoculare a cancerului, la o zi după anunțul privind cancerul de care suferă președintele Argentinei, Cristina Kirchner.

"Nu ar fi surprinzător ca ei să fi dezvoltat o tehnologie pentru a inocula cancer fără ca nimeni să știe?", a declarat Hugo Chavez, referindu-se la Statele Unite, ținta recurentă a criticilor sale și, adeseori, a derapajelor verbale.

Chavez, care afirmă că și-a revenit după un cancer în zona pelviană de care a fost operat în iunie, a dat asigurări că nu vrea "să lanseze acuzații grăbite", dar a insistat asupra "ciudățeniei" seriei de cancere cărora le-au căzut victime președinți și foști președinți sud-americani din 2009.

Președintele argentinian a devenit, marți, după brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva și Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo și venezueleanul Hugo Chavez, al cincilea actual sau fost șef de stat din America de Sud care a suferit de cancer în ultimii ani.

Această serie neagră "este foarte dificil de explicat", a continuat liderul stângii radicale latino-americane într-o intervenție transmisă de presa publică. "Este straniu, foarte straniu", a insistat el, adăugând că secretul va fi poate "descoperit în cursul următorilor 50 de ani".

Washingtonul și Caracasul întrețin relații bilaterale foarte limitate și nu au ambasadori de anul trecut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Actual : SUA transferă ultima bază irakienilor
Pagina a fost generata in 1.1594 secunde