Actul de acuzare contra președintelui Trump, trimis în Senatul SUA

143
Actul de acuzare contra președintelui Trump, trimis în Senatul SUA - ddd-1579124712.jpg

Articole recomandate

Camera Reprezentanților a Congresului SUA a votat miercuri trimiterea către Senat a actului de acuzare contra președintelui american Donald Trump în vederea procedurii sale de destituire, transmit Reuters, AFP și DPA, citate de Agerpres. Rezoluția a fost adoptată cu 228 de voturi pentru și 193 de voturi împotrivă într-o procedură lipsită de surprize, Camera Reprezentanților fiind controlată de democrați, care au lansat în septembrie procedura de punere sub acuzare a liderului de la Casa Albă.

În opinia democraților, Trump se face vinovat de ''abuz de putere'' pentru că ar fi condiționat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina și o primire a președintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzația de ''obstrucționare a Congresului'' ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucțiuni date unor actuali și foști membri ai administrației americane de a nu coopera în anchetă.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ținta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupției.

Totuși, Donald Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt ancheta condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreședintelui Joe Biden și i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acționeze în privința acelei anchete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0583 secunde