Acord Ungaria-Croația în privința migranților

114
Acord Ungaria-Croația în privința migranților - mgrn91463200-1442644413.jpg

Articole recomandate

Șefa diplomației de la Zagreb, Vesna Pusic, a anunțat, vineri, că Ungaria a convenit cu Croația să lase să intre pe teritoriul său migranții "vulnerabili". Însă, din partea ungară, nu a putut fi obținută nicio confirmare, potrivit France Presse.

"Croația și Ungaria au convenit să coopereze și să lase grupurile de migranți vulnerabili să intre în Ungaria. Nu este un culoar" de migrație, a declarat Vesna Pusic.

Anterior, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, nega orice acord cu Croația cu privire la trecerea migranților, acuzând Zagrebul că încurajează migranții să treacă "ilegal" granița dintre cele două țări.

"Polițiștii afirmă că există un acord cu Ministerul ungar de Interne, dar este fals, nu am încheiat niciodată un astfel de acord", declara Peter Szijjarto.

Peste 20 de autobuze cu migranți au trecut, vineri, această graniță, iar alte zeci așteptau la orele serii să le vină rândul. Mai mult, peste 17.000 de migranți au intrat, de joi dimineață, în Croația, potrivit autorităților de la Zagreb, care se declară "copleșite", scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2787 secunde