Acord de suplimentare a trupelor americane din Polonia

134
Acord de suplimentare a trupelor americane din Polonia - acord-1569332742.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a semnat, luni, la New York, un acord de cooperare în domeniul militar cu omologul său polonez Andrzej Duda, ceea ce va conduce la creșterea numărului de trupe americane pe teritoriul statului central european, informează DPA.

"Este de așteptat o creștere cu aproximativ 1.000 de militari americani în viitorul apropiat a personalului actual", conform declarației de cooperare. În prezent, personalul desfășurat prin rotație în Polonia este la nivelul a aproximativ 4.500 de militari.

Cele două părți au identificat șase locuri în care prezența militară va fi suplimentată, urmând să fie discutată, de asemenea, identificarea locului potrivit pentru dislocarea unei echipe de luptă a brigăzii armate.

Această declarație de cooperare trebuia să fie semnată la începutul lunii septembrie, la Varșovia, ceremonie care nu a mai avut loc din cauza anulării vizitei președintelui SUA ca urmare a apropierii uraganului Dorian de coasta statului Florida. Declarația de cooperare are la bază un acord-cadru, pe care șefii celor două state l-au semnat în iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3021 secunde