Michel Barnier:

"Accesul Regatului Unit la piața europeană, proporțional cu angajamentele asumate de Londra"

200

Articole recomandate

Accesul pe care Regatul Unit îl va avea, după Brexit, la piața Uniunii Europene va fi proporțional cu angajamentele asumate în raport cu regulile echitabile ale jocului, a avertizat negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, într-un interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, consultat de Agerpres. 


"Acordul pe care noi suntem pregătiți să îl discutăm este «zero tarife, zero cote, zero dumping». Accesul la piețele noastre va fi, așadar, proporțional cu angajamentele luate în raport cu regulile echitabile ale jocului", a declarat Michel Barnier, subliniind că Regatul Unit va trebui să respecte aceste reguli. 
"Acordul care ne va lega de această țară nu poate fi același ca cele pe care noi le-am semnat cu țări terțe", precum Canada și Japonia, a adăugat oficialitatea europeană, el evocând "proximitatea inedită și interdependența economică" pe care UE le are cu Regatul Unit. 
Michel Barnier a precizat că "nu poate răspunde astăzi" la întrebarea cât vor dura negocierile privind relația viitoare între UE și Londra după Brexit, care a fost amânat până la 31 ianuarie 2020. 
"Noi vom stabili priorități în aceste negocieri, în special comerțul și aspecte ale securității interne și externe. Perioada de tranziție poate fi prelungită cel mult cu doi ani", a explicat el. 


XXX 
Deputații britanici au aprobat, marți, legislația ce permite premierului Boris Johnson să convoace alegeri parlamentare anticipate la 12 decembrie, transmite AFP. 


Textul a fost adoptat cu o majoritate covârșitoare de 438 de voturi pentru (20 împotrivă) în Camera Comunelor, care anterior respinsese un amendament al opoziției laburiste ce stabilea data votului la 9 decembrie. 


Se așteaptă ca textul să primească susținere și în Camera Lorzilor înainte de 6 noiembrie, când parlamentul trebuie dizolvat pentru a respecta termenele legale care guvernează convocarea alegerilor în Regatul Unit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4805 secunde