Abatoarele vor trebui să își testeze cu regularitate salariații în Germania

98
Abatoarele vor trebui să își testeze cu regularitate salariații în Germania - 154-1593358771.jpg

Articole recomandate

Industria cărnii din landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei, va fi obligată de la 1 iulie să își testeze angajații pentru coronavirus de cel puțin două ori pe săptămână, a anunțat duminică Ministerul Sănătății din regiune.


Abatoarele și centrele de procesare a cărnii cu peste 100 de angajați vor trebui să își testeze cu regularitate salariații, indiferent dacă ei sunt angajați direct sau printr-o agenție, a precizat într-un comunicat Ministerul Sănătății din land.


Decizia vine după ce în această săptămână au fost reintroduse măsuri de izolare la nivel regional în urma apariției unui focar de coronavirus la un abator și o fabrică de împachetare a cărnii în districtul Guetersloh din Renania de Nord-Westfalia, conform Digi24.


Scandalul a adus în atenție condițiile de muncă și de cazare ale angajaților firmei Toennies, mulți dintre ei provenind din România, dar și din Polonia și Bulgaria.


Anunțul a fost urmat de apeluri de extindere a obligației de testare regulată a angajaților din industria cărții în întreaga țară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9658 secunde