A salvat zeci de vieți în atacul din Orlando! Povestea emoționantă a unui agent de securitate

184
A salvat zeci de vieți în atacul din Orlando! Povestea emoționantă a unui agent  de securitate - povestepuscas-1466082724.jpg

Articole recomandate

Un fost pușcaș marin devenit agent de securitate publică a salvat zeci de vieți prin prezența de spirit de care a dat dovadă în timpul atacului armat comis la sfârșitul săptămânii trecute în Pulse, un club gay din Orlando unde el lucra, notează mass-media americane, citate de AFP.

Potrivit relatării sale pentru postul CBS News, Imran Yusuf (24 de ani) a recunoscut imediat zgomotul primelor tiruri în clubul de noapte.

"Vreo trei sau patru (focuri de armă) și de calibru mare", a povestit el. "Am intrat (în sală) și am văzut oameni care veneau pe culoarul din spate și care se înghesuiau în fața unei uși închise. Împușcăturile continuau să se audă. Am strigat «deschideți ușa, deschideți ușa», însă nimeni nu mișca pentru că le era frică", a adăugat el.

Imran Yusuf, de origine hindusă, a reușit să înainteze prin mulțimea paralizată de frică și să deschidă ușa ce dădea spre exterior, ceea ce a permis ca zeci de persoane să poată scăpa de măcel.

"Nu aveam altă alegere: ori rămâneam cu toții în interior și muream, ori îmi asumam riscul de a fi ucis, dar salvam pe toată lumea adunată acolo", a relatat el.

Yusuf a participat apoi la evacuarea răniților, după cum atestă imaginile filmate în acea noapte de CBS și care îl arată în timp ce ducea o victimă spre o ambulanță.

Atacul armat de la Orlando, cel mai grav din istoria modernă a SUA, s-a soldat cu 49 de morți și 53 de răniți, dintre care unii continuă să se afle într-o stare gravă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6383 secunde