A murit scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel

155
A murit scriitorul și filosoful american de origine română  Elie Wiesel - amuritscriitorul-1467547928.jpg

Articole recomandate

Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viață sâmbătă, a anunțat Yad Vashem, preluat de AFP.

Un purtător de cuvânt al Yad Vashem (Memorialului Victimelor Holocaustului) a confirmat decesul celebrului scriitor american, fără să ofere alte detalii.

Potrivit cotidianului New York Times, Elie Wiesel a decedat la domiciliul său din Manhattan la vârsta de 87 de ani.

Într-un comunicat, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat memoria acestuia, subliniind că a fost o "rază de lumină și un exemplu de umanitate care credea în bunătatea omului".

"Israelul și poporul evreu plâng cu tristețe moartea lui Elie Wiesel", a adăugat Benjamin Netanyahu.

"De-a lungul anilor sumbri ai Holocaustului, în cursul cărora ne-am pierdut șase milioane de frați și surori, Elie Wiesel a fost o rază de lumină și un exemplu de umanitate care credea în bunătatea omului", a menționat premierul israelian în legătură cu cel care a străbătut întreaga lume pentru a perpetua memoria Holocaustului.

Scriitorul și filosoful Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului, a fost "conștiința lumii" și un "memorial viu" care a obligat umanitatea să acționeze în fața suferinței, a transmis și președintele american Barack Obama, după anunțul privind decesul laureatului Premiului Nobel pentru Pace, potrivit DPA.

"A vorbit nu doar împotriva antisemitismului, ci împotriva urii, bigotismului și intoleranței în toate formele lor", a spus Obama.

"Ne-a implorat pe fiecare dintre noi, ca națiuni și ființe umane, să facem același lucru, să ne vedem pe noi înșine în celălalt și să facem reală promisiunea de a nu se mai întâmpla niciodată", a declarat liderul de la Casa Albă.

Elie Wiesel s-a născut pe 30 septembrie 1928 în orașul Sighet (în prezent Sighetu Marmației, județul Maramureș, România).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.269 secunde