A murit mama Angelei Merkel

370
A murit mama Angelei Merkel - herlindkasner-1554926141.jpg

Articole recomandate

Mama cancelarului Angela Merkel, Herlind Kasner, a încetat din viață, a declarat miercuri pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, confirmând o informație din presa germană.


"Herlind Kasner, mama cancelarului, a murit", a spus el, fără a furniza detalii privind cauza sau data decesului.




Fostă profesoară de latină și de engleză, cunoscută pentru discreția ei în anturajul cancelarului, a murit probabil la începutul lui aprilie la vârsta de 90 de ani, potrivit cotidianului Bild și revistei SuperIllu.


Ea i-a dat naștere Angelei Kasner la Hamburg în 1954, înainte de a se muta în Germania de Est câteva săptămâni mai târziu împreună cu fiica și soțul său, Horst Kasner, pastor și tatăl Angelei Merkel, care a murit în 2011.


Horst Kasner s-a născut în 1926 la Berlin, fiind copilul unui bărbat cu rădăcini și numele polonez, Ludwig Kazmierczak. El și-a germanizat numele de familie - în Kasner - la câțiva ani după nașterea fiului său Horst.




Șefa guvernului a adoptat numele de Merkel în urma căsătoriei, în 1977, cu primul său soț, Ulrich Merkel, de care apoi a divorțat fără a-și schimba numele.


După ce a răspuns miercuri întrebărilor din partea deputaților germani, Angela Merkel s-a deplasat la summitul UE privind Brexitul de la Bruxelles.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde