A murit cel mai bătrân om din lume! Un bucureștean urcă pe locul 2 în topul longevității

de Cuget Liber Marţi, 25 Februarie 2020 142
Cel mai bătrân om din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, a murit la vârsta de 112 ani, potrivit autorităților locale din municipiul japonez Niigata, relatează Digi 24. Bărbatul, care trăia într-un azil de bătrâni din Niigata, s-a născut pe 5 martie, în 1907. El fusese confirmat de Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai bătrân om din lume, pe 12 februarie, anul acesta. Bărbatul a murit însă la scurt timp, pe 23 februarie.

El s-a născut în Niigata și apoi s-a mutat în Taiwan, unde a lucrat la o plantație de trestie de zahăr. Watanabe s-a întors însă în Japonia și a lucrat în domeniul agriculturii, de data aceasta la birou, până când a intrat la pensie.

Watanabe a murit înainte să câștige titlul de cel mai bătrân om care a trăit vreodată. El a fost la patru ani distanță de japonezul Jiroemon Kimura, care s-a născut pe 19 aprilie 1897 și a murit, la vârsta de 116 ani și 54 de zile, în iunie 2013.

Într-un interviu pentru presa locală, în ianuarie 2019, Watanabe a spus că secretul pentru o viață lungă este să „nu te enervezi și să îți păstrezi zâmbetul”.

Acum britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, este cel mai bătrân om din lume, iar bucureșteanul Dumitru Comănescu, în vârstă de 111 ani și 3 luni, este al doilea cel mai bătrân om din lume.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei