A murit bărbatul cu 86 de neveste. Toate soțiile i-au fost alături

260
A murit bărbatul  cu 86 de neveste. Toate soțiile i-au fost alături - okeowonigeriangirls1200-1485893245.jpg

Articole recomandate

Un nigerian devenit celebru în întreaga lume pentru faptul că a fost obligat de un tribunal islamic să divorțeze de 82 dintre cele 86 de soții a murit la vârsta de 93 de ani, a anunțat un reprezentant al familiei sale.


"Baba refuza să-și ia medicamentele. Așa trăia el. Familia sa este încă intactă. Cele 86 de soții au fost alături de el când a murit", a declarat, pentru AFP, Salahu Bello. 


Muhammadu Bello Masaba s-a stins, sâmbătă, în locuința sa din statul Niger, situat în centrul Nigeriei. 


În 2008, un tribunal islamic care veghează la aplicarea sharia, legea islamică instituită în 12 state din Nigeria, a dispus arestarea sa pentru "dispreț ostentativ față de legile religioase" și pentru "uniune ilegală cu 86 de soții". 


După ce bărbatul a fost încarcerat, cele 86 de soții și 20 dintre cei 170 de copii ai săi au demonstrat în fața tribunalului tradițional din Minna, pentru a-și exprima susținerea. 


Bărbatului i s-a ordonat de către tribunalul islamic să mai păstreze doar patru soții, în conformitate cu preceptele religiei sale. Însă Masaba, supranumit Baba (tată - n.r.), a refuzat, dând asigurări că nu a încălcat niciun principiu religios. A acceptat însă în cele din urmă să se supună sentinței, după ce a fost amenințat pe rând de instanța islamică cu condamnarea la moarte și cu evacuarea din locuință. 


Salahu Bello a declarat că Bello Masaba a lăsat în urma lui "o moștenire de încredere, de compasiune și de supunere față de Allah".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5254 secunde