Președintele Macron atenționează: „31 octombrie va fi ultima, ultima dată limită pentru Brexit!”

de Cuget Liber Miercuri, 05 Iunie 2019 252
Data de 31 octombrie fixată pentru Brexit va fi „ultima, ultima dată limită”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în fața directorilor marilor bănci internaționale reuniți, luni, la Palatul Elysee, informează AFP. 


„Ar fi o idee proastă cea de a tot amâna”, a declarat șeful statului francez, întrebat despre viziunea lui asupra Brexitului, „pentru că, în pofida faptului că a vedea Marea Britanie plecând din UE este o veste foarte proastă, atunci când liderii încearcă să nu respecte o decizie a poporului, este mai rău”. 


„Trebuie să punem în aplicare decizia britanicilor, exceptând situația în care ei înșiși decid altfel. Am fixat sfârșitul lui octombrie drept ultima, ultima dată limită, pentru că nu vreau să văd noua Comisie Europeană fiind nevoită să rezolve această problemă veche”, a adăugat Macron, reiterând că ar fi inacceptabil să fie redeschise negocieri asupra acordului deja negociat între Londra și cei 27 de membri ai UE, dar care a fost respins de parlamentarii britanici. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei