17 oameni au murit într-o clinică ce a fost cuprinsă de flăcări

de Cuget Liber Luni, 14 Ianuarie 2019 224
Un incendiu devastator a curprins o clinică din Ecuador, iar bilanțul victimelor este în creștere. 


În total, 17 persoane și-au pierdut viața și alte 12 au fost rănite la Guayaquil, în Ecuador, în incendiul unei clinici specializate în tratamentul dependențelor, au anunțat autoritățile, relatează AFP.

Guvernatorul provinciei Guayas (sud-vest), Raul Ledesma, a declarat presei că bilanțul este de 17 morți, iar 12 răniți au fost spitalizați. El a precizat că între 30 și 40 de persoane se aflau în clinică în momentul declanșării incendiului.

Pompierii au informat că persoanele decedate au murit "prin asfixiere" și că răniții prezintă "arsuri ale căilor respiratorii".

Incendiul a izbucnit dintr-o cauză nestabilită deocamdată într-o clinică specializată în tratamentul dependenței de droguri sau alcool, situată în capitala economică a Ecuadorului.


Potrivit informațiilor presei locale, clinica ar fi funcționat fără autorizație legală. Guvernatorul nu a confirmat dacă este vorba într-adevăr despre o clinică ilegală.

Autoritățile presupun că incendiul a fost provocat de pacienți ai clinicii.

Pompierii "ne spun că pacienții au îngrămădit saltele și au provocat un incendiu. Posibil pentru a obține să fie eliberați, pentru că erau închiși", a declarat responsabila poliției locale, Tanya Varela.

Directorul clinicii a fugit și autoritățile au declanșat o operațiune pentru localizarea altor centre de dezintoxicare care i-ar aparține, scrie realitatea.net


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei