13 state membre ale UE cer integrarea mai rapidă a Balcanilor Occidentali

220
13 state membre ale UE cer integrarea mai rapidă a Balcanilor Occidentali - 13-1560371687.jpg

Articole recomandate

Ekaterina Zaharieva, adjunctă a ministrului de Externe bulgar, a cerut alături de șefii diplomațiilor din alte 12 țări membre ale Uniunii Europene integrarea mai rapidă a Balcanilor Occidentali, transmite BTA. 


Cei 13 miniștri - din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Italia, Malta, Slovacia, Slovenia, Polonia și Ungaria - au semnat o declarație comună prin care cer începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania luna aceasta, a comunicat Ministerul de Externe de la Sofia. 


Documentul subliniază importanța procesului de extindere a Uniunii Europene în Balcanii Occidentali, ca instrument-cheie pentru realizarea unei stabilități sustenabile, a păcii și a prosperității. Li se cere tuturor membrilor Consiliului UE să adopte în iunie decizii îndrăznețe, de perspectivă, care să promoveze progresul continuu al reformelor, conform standardelor și valorilor UE. Țările din regiune trebuie să acționeze în vederea unei cooperări regionale strânse și să depună eforturi pentru relații autentice de bună vecinătate. 


Bulgaria consideră că începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și cu Albania va menține și va consolida procesul de reformă în societățile respective, iar membrii UE vor avea ocazia de a evalua progresele individuale și de a acorda ajutor în fiecare etapă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0145 secunde