100.000 de creștini mor în fiecare an din cauza credinței lor

96

Articole recomandate

Circa 100.000 de creștini sunt uciși în fiecare an, în întreaga lume, din cauza credinței lor, susține monseniorul Silvano Maria Tomasi, un oficial de rang înalt al Vaticanului, citat de Daily Mail. 

Remarcile înaltului prelat au fost făcute la Radio Vatican, în contextul în care Iranul a decis recent să închidă cea mai mare biserică penticostală din țară, la o săptămână după ce unul dintre pastorii săi a fost arestat chiar în timpul serviciului religios.

Tomasi a declarat, totodată, că în unele părți ale lumii, creștinii au fost forțați să își părăsească locuințele, le-au fost distruse bisericile și au fost adesea supuși violurilor, răpirilor și discriminării. Monseniorul a făcut referire în special la răpirea a doi episcopi ortodocși lângă Alep, în Siria, luna trecută.

De asemenea, o altă figură importantă a Vaticanului, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace, Mario Toso, a declarat, recent, că discriminarea împotriva creștinilor "ar trebui să fie contracarată în același mod ca antisemitismul și islamofobia". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3681 secunde